Lisa Jacobs debuut CD en concertserie

Lisa Jacobs
Lisa Jacobs' debuut CD Poème en daaropvolgende concertserie in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch.

Koop kaarten
Kaarten € 15,- / € 7,50
(kinderen t/m 12 jaar)

Koop CD
€ 19,95

Lisa Jacobs & friends concertseries

7 december 2013
Conservatorium Utrecht

12 december 2013
Vondelkerk Amsterdam

15 december 2013
Den Bosch Toonzaal

Koop tickets
Beluister nu alvast delen van het
album Poème
Concertgebouw Amsterdam 11 oktober 20.15 uur

Terwijl het buiten guur herfstig weer is, verwarmt Lisa Jacobs de luisteraar in de prachtige Kleine Zaal met vlammend vioolspel. Ze wordt begeleid door Ksenia Kouzmenko aan de vleugel. De avond begint met Tartini's uiterst virtuoze Duivelstrillersonate waarna Jacobs en Kouzmenko zich wijden aan Brahms' melancholieke maar tegelijkertijd kolkende Derde sonate.

Debussy, Rachmaninoff en Bizet
Het programma na de pauze begint iets rustiger, met drie juweeltjes van Debussy. Vervolgens neemt Lisa Jacobs de luisteraar mee naar het Wiener Café van Fritz Kreisler. Na Rachmaninoffs prachtige, lyrischeVocalise wordt de avond besloten met een virtuoos stuk: de onvergetelijke melodieën uit Bizets Carmen, door Franz Waxman in de jaren veertig uitmuntend en spetterend gearrangeerd voor viool en piano.

Succesvol door heel Europa
Lisa raakte geboeid door het vioolspel door haar grote zus. “Dat wilde ik ook. Mijn ouders zagen dat in eerste instantie niet zo zitten, maar ik stond net zo lang met twee lepels in mijn handen haar na te doen tot ze toegaven.” Nu wordt ze overal geprezen door kenners en publiek, al jaren. Haar concerten en muziek worden beschreven als verrassend, diep, krachtig en gedurfd. “Ik kan er zelf niet precies de vinger op leggen, maar ik denk dat mijn timing, de risico’s en de emotie die ik in mijn muziek leg mij bijzonder maken.”
Album Poème, works for violin & piano
Lisa Jacobs
Koop CD
facebook Volg Lisa Jacobs op Facebook voor informatie over haar concertserie, winacties voor kaarten van haar concerten en berichten van de violiste zelf.
Lisa Jacobs